Tovább esik az euró az új elnök szavaira

Az ECB új elnöke alacsonyabb növekedést vár jövőre, ami további nyomást helyezett az euróra.
NAPI, 2011. november 3. csütörtök, 14:47
Fotó: Napi.hu

Az euró/dollár árfolyam lassan de biztosan süllyed, már 1,3710-nél jár az árfolyam az ECB kamatdöntést megelőző 1,3820-as szinttel szemben. űa svájci frankkal szemben ugyanakkor nem gyengült az euró.

Az európai tőzsdéken kissé alábbhagyott az optimizmus, miután a kamatcsökkentés felett érzett öröm helyét átvette a gazdasági lassulás miatti aggodalom. A DAX még így is szép, csaknem 2,5 százalékos pluszban 6080 ponton áll, ami minteg 120 pontos esés a napi maximumról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK