Végh Richárd kijelentette, a magyar tőzsde európai kapcsolatai mellett a régiós tőkepiacok képviseletét is erősíteni fogja. Utóbbihoz hozzájárul az is, hogy október óta Petr Koblic, a Bécsi Tőzsde vezérigazgatója és a Prágai Értéktőzsde igazgatóságának tagja a FESE új elnöke.

Végh Richárd a kis- és közepes vállalkozások (kkv) európai szintű támogatását is szorgalmazta. A kkv-k az európai gazdaság gerincét alkotják, hiszen a munkavállalók kétharmadáért és az EU gazdasági aktivitásának közel 60 százalékáért felelősek. A BÉT és a FESE közös célja ezért az európai kkv-k erősítése, felzárkóztatása és tőzsdeéretté alakítása - olvasható a közleményben.

A FESE az európai szabályozott tőkepiacok, tőzsdék közös érdekképviseleti szervezeteként 30 ország 36 intézményét, érték-, áru- és energiatőzsdéit foglalja magába. A BÉT 1999 óta működik együtt a szövetséggel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!