Vörösre vált Nyugat-Európa, csak London lógott ki a sorból

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék szerdán. A londoni FTSE100 index 0,79 százalékos plusszal, a frankfurti DAX-30 0,09 százalékos mínusszal, a párizsi CAC-40 mutató 0,35 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot.
Szepesi Anita, 2018. augusztus 8. szerda, 18:55
Fotó: Shutterstock

A befektetőket aggodalommal tölti el a kereskedelmi konfliktusok eszkalálódása, az árfolyamok alakulását ugyanakkor a negyedéves jelentések is befolyásolják. Szerdán az egészségügyi szektor vállalatai teljesítettek a leggyengébben Európában a vártnál rosszabb negyedéves eredmények folytán - írta az MTI.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 2 dollár 51 cent csökkenéssel 72,14 dolláron állt.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,08 százalék mínuszban, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,07 százalék pluszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,13 százalék emelkedést jelzett.

Fotó: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK