New Yorkban a DJIA-30 index 0,04 százalékkal magasabban kezdett ugyan az S&P-500 index viszont 0,12 százalékkal, a Nasdaq Composite index pedig 0,13 százalékkal csökkent nyitáskor.

Csütörtökön a DJIA-30 és S&P-500 indexek rekordzárással nyugtázták az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek küszöbön álló rendeződéséről szárnyra kapott értesüléseket. Péntekre azonban a Washington fenntartásairól megszellőztetett hírek némileg lehűtötték a kedélyeket - írja az MTI.

Kapcsolódó

Az árfolyamindexek napokban elért erősödése mindemellett jórészt a vége felé közeledő tőzsdei eredmény beszámoló időszakban publikált kedvező adatoknak volt köszönhető. Az S&P-500 index tagjaiból már 430 tette meg jelentését, kétharmaduk várakozáson felülit.

Az olaj ára csökkent, a Brent ára 1,81 százalékkal hordónként 61,16 dollárra, a WTI ára pedig 1,61 százalékkal 56,23 dollárra.

A dollár árfolyamát a világkereskedelmi fellendülés reménye erősíti. Az euró árfolyama emiatt három hetes mélypontot ért el. Az eurót az amerikai piacok nyitásakor 0,20 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1027 dolláron.

Az arany ára mintegy három százalékos, két és fél éve a legnagyobb heti csökkenés felé halad a befektetői hangulatban világkereskedelmi ellentétek elcsitulása reményében bekövetkezett fordulatnak köszönhetően. A befektetői kockázatvállalat erősödésével megindult az értékőrző eszközökben, így az aranyban is elfektetett pénzek áthelyezése részvénybefektetésekbe.

Az arany spot ára az amerikai piacok nyitásakor 0,40 százalékkal állt lejjebb unciánként 1461,94 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!