Vegyes zárás Amerikában a Fed-döntés után

Vegyesen zártak szerdán a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói - írta az MTI a Reutersre hivatkozva.
Domokos Erika, 2019. március 20. szerda, 23:03
Fotó: Shutterstock

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,55 százalékkal, 25 745,53 pontra csökkent. Az S&P 500-as mutatója 0,29 százalékkal esett, 2824,22 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 5,02 ponttal, 0,07 százalékkal emelkedett, és 7728,97 ponton zárt.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szerdán végződött kétnapos kamatdöntő ülésén hozott döntés szerint nem emelte az irányadó kamatot. A Fed nyíltpiaci bizottsága ugyanakkor rontotta növekedési és inflációs előrejelzését, valamint jóval laposabb kamatpályát valószínűsített decemberhez képest.

A Fed-döntést követően átmenetileg pluszban álltak a részvényindexek.

A nap egyik vesztese a FedEx logisztikai vállalat volt, részvénye mintegy 4,3 százalékos mínuszban állt, miután rontotta idei profitvárakozását a globális kereskedelem bővülésének lassulása miatt.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára emelkedést mutatott - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK