Hullámzik a forint

Erősödéssel indította a mai napot a forint, az euró jegyzése az éjszakai illikvid kereskedésben 253 alá is benézet, majd reggel 253,70-en állt, szemben a kedd esti 254,80 forinttal.
NAPI Online, 2007. szeptember 12. szerda, 15:15
Fotó:

Később némileg korrigált a jegyzés, késő délután 254,30-onn állt a kurzus.
Az ING devizakereskedője elmondta, hogy a régiós társak közül a lengyel zloty és a török líra is erősödött. A mozgások mögött különösebb hír nem volt, vélhetően ismét a Fed szeptember 18-ai ülésére várt kamatcsökkentés miatt voltak optimisták a befektetők. Az euróval szemben 1,3880-ig gyengülő dollárt 183,20 forinton jegyezték délután, ami egy forinttal gyengébb volt a keddi 184,20 forintos árfolyamnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK