Hullámzó hétkezdet Amerikában

Erőteljes nyitás után dél felé fordultak a főbb tengerentúli tőzsdeindexek hétfőn.
NAPI, 2012. augusztus 27. hétfő, 16:46
Fotó: Napi.hu

A Dow Jones ipari átlagmutatója 2 tized százalékos mínuszban tartózkodott a kereskedés első bő óráját követően, míg a Nasdaq hasonló mértékben emelkedett, az S&P 500 index pedig gyakorlatilag stagnált a hét első napján az első etapban.

A Nasdaq számára az Apple jelenti a fő húzóerőt, a társaság részvényeinek árfolyama 2 százalékkal 676 dollár fölé emelkedett, miután pert nyert a Samsunggal szemben folytatott szabadalmi perben.

Az árupiacon az arany 1672 dollár körül stagnált, a WTI nyersolaj pedig 1 százaléknál többet veszítve jegyzéséből épphogy 95 dollár fölött forgott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK