Hurrá-nap 2.

Szerdán tovább meneteltek felfelé a New York-i tőzsdeindexek a Fed keddi kamatvágása nyomán.
NAPI Online, 2007. szeptember 20. csütörtök, 07:49
Fotó:

Szerdán sem sokat vettek vissza lendületükből a tőzsdék, miután öt éve nem látott napon belüli emelkedéssel ünnepelték kedden a Federal Reserve vártnál nagyobb, 50 bázispontos kamatcsökkentését A folytatódó hegymenet nyomán a vezető mutatók rövid időn belül már a július végi szinteket ostromolták. A Dow Jones ipari átlag 30 komponenséből 26 északnak vette az irányt, a prímet a több mint két százalékkal dráguló Alcoa vitte, miközben a Procter & Gamble és az IBM a vesztesek közé iratkozott fel. A Morgan Stanley részvényei meredek lejtőre kerültek, miután a befektetési bank a vártnál nagyobb, 17 százalékos profitcsökkenésről számolt be negyedéves jelentésében. A Dow Jones végül 0,55 százalékkal, 13 815,56 pontra, a Nasdaq 0,56 százalékkal, 2666,48 pontra az S&P-500 0,61 százalékkal, 1529,03 pontra nőt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK