Húsz bázisponttal esett a legtávolabbi állampapír-lejárat

Az eddigi lemorzsolódás után kedden számottevő mértékben csökkentek a hosszú referenciahozamok az állampapírok másodpiacán.
NAPI, 2010. július 6. kedd, 15:33
Fotó:

A három legtávolabbi lejárat esetében felgyorsult a hozamcsökkenés kedden a másodlagos állampapírpiacon. A referenciaértékek itt 10-20 bázisponttal kerültek lejjebb, míg a közelebbi futamidők esetében vegyes volt a kép. A három hónapos és a három éves 5 bázisponttal süllyedt, a hat hónapos 4-gyel emelkedett, míg a 12 hónapos nem változott.
Ezzel az éven belüli értékek 5,4 százalék közelében, a három éven túliak pedig 7,3-7,4 százalék körül állnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK