Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az IBM így is csökkenő bevétel- és nyereségadatot publikált kedden, azonban a visszaesés mértéke alacsonyabb volt az elemzők által vártnál. A cég egyes tételektől megtisztított részvényenkénti negyedéves adózott eredménye 3,29 dollár volt, ami meghaladta az elemzők 3,23 dolláros prognózisát.

Az informatikai óriáscég nyeresége 2,85 milliárd dollárra csökkent a harmadik negyedévben, az egy évvel korábbi 2,95 milliárd dollárról. A bevétel a szeptember végével zárult három hónapban 19,23 milliárd dollárra csökkent az egy évvel korábbi 19,28 milliárd dollárról. Ez szintén meghaladta a 19 milliárd dolláros átlagos elemzői várakozást és a legkisebb negyedéves csökkenés volt az utóbbi négy évben.

Az IBM visszafogta hagyományos, ám kevésbé jövedelmező hardver és informatikai szolgáltatások üzletágát. Tovább nyitott ugyanakkor a nagyobb nyereséggel kecsegtető felhőalapú, analitikai, mesterséges intelligencia és biztonsági szolgáltatások felé, és ezen a téren a bevétele 16 százalékkal, 8 milliárd dollárra nőtt a harmadik negyedévben. Egyedül a felhőalapú szolgáltatások divízió bevétele 44 százalékkal bővült a harmadik negyedévben a második negyedévi 30 százalékos növekedés után.

Az IBM felhőalapú szolgáltatásának része a magyar alapítású Ustream Inc. is, az élő videostreaming szolgáltatást nyújtó céget idén januárban vásárolta meg az amerikai óriásvállalat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!