Ide tegye a pénzét! Sorosnak már bejött

Az ABN Amro elemzői szerint év végére az 1425 dollárt is elérheti arany unciánkénti árfolyama. A jegybankok segíthetnek.
Napi.hu, 2016. július 7. csütörtök, 15:21
Fotó: Reuters

A Bloomberg szerint a legpontosabb aranyár előrejelzést adó ABN Amro Group elemzői szerint év végéig folytatódhat az arany drágulása, azonban lesz a piacon a jelenleginél kedvezőbb beszállási pont a befektetők számára.

A bank elemzői szerint a nemesfém unciánkénti árfolyama az év végéig 1425 dollárig emelkedhet, jelenleg néhány dollárral 1370 dollár alatt áll a jegyzés. A nemesfém drágulását elsősorban a nagyobb jegybankok alkalmazkodó monetáris politikája segítheti.

Az ezüst és az arany árfolyamának a Brexit szavazás adott lendületet, a befektetők ugyanis arra számítanak, hogy ennek hatására a nagyobb jegybankok tovább lazíthatnak, s a Fed idén már nem fog többet kamatot emelni.

Az ABN Amro elemzői ugyanakkor nem zárták ki annak lehetőségét, hogy a negyedik negyedévben jelentősebben is korrigálhat az árfolyam, azonban szerintük ez majd jó beszállási lehetőséget jelenthet a vásárolni szándékozó befektetőknek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK