Az európai adósságválság kezelésének komolyságának imázsát erősíthette, hogy Mario Draghi inkább a munkát választotta a szónoklat helyett, és ezért nem utazik el a hétvégi jackson hole-i találkozóra. Ezen kívül néhány közepes jelentőségű és ellentmondásos makrohírre figyelhettek a befektetők. A jelentősebb európai tőzsdék között csak a londoni tudott visszatérni a nap eleji szintjére - végül az előző kereskedési naphoz, múlt péntekhez képest egyáltalán nem változott -, a frankfurti DAX viszont 0,6, a párizsi CAC-40 pedig 0,9 százalékot vesztett értékéből. A milánói és a madridi börzék is gyengültek - elsősorban a bankok jelentették a nehezéket -, annak ellenére, hogy a kötvényaukció mindkét nagy perifériaországban sikeres volt, és a katalán segítségkérés sem nevezhető váratlannak.

Frankfurtban a sztrájkkal fenyegetett Lufthansa 1,1 száazlékot esett A Nokia részvényeiből kiveszett az erő, miután nagyot ugrott az árfolyama az Apple-Samsung pereskedést követően - a 7,7 százalékos hétfői szárnyalás után kedden 5,6 százalékot esett az árfolyam. A dán Vestas Wind Systems viszont a japán stratégiai együttműködés hírére hatalmas, több, mint 18 százalékos erősödésen ment keresztül.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!