Ideges toporgás a tengerentúlon

A Morgan is a vártnál jobban szerepelt az első negyedévben.
NAPI Online, 2008. március 19. szerda, 15:49
Fotó:

A Goldman Sachs és a Lehman Brothers után a Morgan Stanley is a vártnál nagyobb nyereséget realizált az idei év első negyedévében, ám míg a Goldman és a Lehman tegnapi bejelentése a Fed kamatcsökkentésről szóló várakozásával párhuzamosan elég volt arra, hogy magasba repítse az indexeket, a mai napra már nem maradt elég muníció az újabb hajrához.

A Fed döntése látszólag kielégítő volt a piacok számára, hiszen a 75 bázispontos kamatvágás után is emelkedtek tegnap a tengerentúli indexek, ám ahogy Európában is megtorpant a ma reggeli hegymenet, úgy az Egyesült Államok tőzsdéin is hamar elfogyott a lendület. A tegnapi záróértéküket kerülgetik az indexek, nyitás után egy órával épp a negatív tartományban, a Dow Jones indexe 0,4 az S&P 500 0,1, míg a Nasdaq 0,4 százalékos mínuszban áll.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK