A felfokozott várakozások közepette érthető, hogy csalódásként hatottak a mai, állítólag minden nyitott kérdésre választ adó pénzügyminiszteri találkozó elhalasztásával kapcsolatos hírek. A londoni FTSE 100 0,4 százalékot, a párizsi CAC-40 1,4 százalékot esett, a frankfurti DAX azonban csupán 0,1 százalékos visszaesést szenvedett el.

Ez utóbbiban szerepet játszhatott, hogy a Deutsche Bank meglepően jó gyorsjelentést tett közzé, ami után közel 1 százalékot emelkedett, és ennél jobb napot zárt az Infineon és a Daimler. A gyógyszergyártó Merck KGaA viszont 2,1 százalékot vesztett értékéből.

Zürichben a UBS elemkedéssel indult, ám végül harmadszázalékos mínuszban végzett az ellentmondásos gyorsjelentés után; a Novartis viszont nagyobb, 3,9 százalékos esést produkált.

Párizsban a STMicroelectronics 8 százalékos zuhanása lógott ki lefelé, ám a bankszektor is meglehetősen rosszul szerepelt: a Société Générale, a BNP Paribas és az UniCredit, valamint a brit Barclays mind 3-4 százalék körüli mértékben estek. Londonban a BP közel öt százalékos szárnyallása jelentette a pozitív színfoltot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!