Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A csütörtöki kereskedésre kisebb hatással lehet az USA-ból érkező GDP és heti friss munkaerőpiaci adat. A várakozások szerint az évesített első negyedéves amerikai GDP 1,9 százalékkal emelkedhet, míg a heti friss munkanélküli segélykérelmek számát az elemzők 385 000-re becsülik a korábbi 387 000 helyett.

A befektetők figyelmének fókuszában valószínűleg a ma kezdődő uniós csúcs lesz, amitől az európai adósságproblémák részbeni megoldását várják. Az uniós csúcs során egy szorosabb fiskális integráció valamint egy esetleges bankunió lesz terítéken.

Az irányadó nyugat-európai indexek a nyitás után meredek esésbe fordultak, a FTSE100 0,6 százalékos, a DAX 1 százalékos, CAC40 1,1 százalékos mínuszban tartózkodik.

Kép: Alfatrader


A bankszektor Nyugat-Európában rosszul teljesít. A Stoxx Europe 600 index részét képező angol bankok közül a HSBC Holdings PLC 1,4 százalékkal, Barclays PLC 2,9 százalékkal került lejjebb az uniós csúcsot övező várakozások közepette. A francia Société Générale SA 0,4 százalékos, a BNP Paribas SA 0,8 százalékos esést mutat.

A német autógyártó, a Daimler miután megerősítette a 2012-es évre vonatkozó eredményvárakozásait 0,6 százalékos mínuszban áll.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!