Pénteken az euró 3,4150/3,4165 lejen zárt, magasabban, mint a csütörtöki 3,4050/3,4060 lej. Napközbeni csúcsa 3,4190 lej volt; az euró idén még nem volt ilyen erős a lejhez képest.

A lej folyamatosan gyengült az euróhoz képest hétfő óta, amikor Mugur Isarescu, a román központi bank elnöke bejelentette, hogy az idei fogyasztói árindex várhatóan 5,7 százalék lesz, ami 1,8 százalékponttal meghaladja a jegybank korábbi várakozását.

Ugyancsak hétfőn az eddigi stabilról leminősítést valószínűsítő negatívra rontotta Románia eddig is jórészt gyenge befektetői szuverén adóskockázati besorolásainak kilátását a Standard & Poor's, az ország gyorsan emelkedő folyó fizetési hiányára hivatkozva. 

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!