Idei mélypontra várják az USA inflációs adatát

Ma teszik közzé az USA májusi inflációs adatát (magyar idő szerint fél háromkor); a Bloomberg által megkérdezett elemzők hó/hó alapon átlag 0,1 százalékos növekedést várnak az áprilisi 0,5 százalék után. Ha az alacsony olajárakra támaszkodó előrejelzés beigazolódik, az idei mélypontot jelent a mutató esetében. Az alacsony inflációs mutató megkönnyítené a Fed jövő héten ülésező nyíltpaici bizottsága számára, hogy változatlanul 1,75 százalékon hagyja az irányadó kamatot.
Szabó Márta, 2002. június 18. kedd, 12:33

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK