Ideje bankbetétből részvényre váltani

Mivel a banki kamatok tartósan alacsony szinten vannak, nagyobb hozamokat akkor lehet elérni, ha a megtakarító elszánja magát a hosszabb távú, legalább 3–5 éves befektetésekre – véli a Pioneer Alapkezelő.
NAPI, 2010. július 6. kedd, 05:30
Fotó:

A Pioneer szakértői a következő fél évben a forint további gyengülésére már nem számítanak és szerintük a hazai kötvények hozama is jóval magasabb lehet. Meglátásuk szerint a forintkamatok a következő hónapokban tovább csökkenhetnek, majd viszonylag alacsony szinten stabilizálódhatnak. A részvényárfolyamok a 2009. márciusi szárnyalást követően már nem mondhatók alulértékeltnek, de a várható profitnövekedés tükrében hosszabb távra még mindig viszonylag jó hozamlehetőséget kínálnak.

Ugyanakkor a befektetők többsége még mindig a mérsékelt kockázatú befektetéseket keresi, habár most a megtakarítási portfólió diverzifikálásával és egy részének kockázatosabb részvényalapokba fektetésével lehet jó hozamokra szert tenni - közölte Vizkeleti Sándor, a Pioneer Alapkezelő vezérigazgatója a Napihoz eljuttatott közleményben.

A kockázatosabb befektetési termékeknél azonban fontos lenne, hogy a hosszabb befektetési lejáratokat vállalja fel az ügyfél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2010.07.06 06:22

Persze Te vedd meg a részvényt, majd ha kieste magát ! A pénzedet csak Te fogod úgy kezelni mintha a tied lenne...Ezek az alapok azt mondják, hogy üldögéljél évtizedekig long pozicióban ami hihetetlenül primitiv befektetési stratégia, főleg ha jön egy jó kis zakó...(5-10 évente jönni fog és azt veszed észre, hogy üldögélsz a papirban miközben szakad az árfolyam.Az alapok annyi pénzt kezelnek, hogy képtelenek leépiteni a pozicióikat miközben Te 1 perc alatt eladod a pár száz OTP.-t ha nekiáll esni)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html