Ideje volt fékezni

A nagy költekezés után eljött az eladások ideje, tegnap korrekció zajlott a tengerentúli tőzsdéken.
NAPI Online, 2007. szeptember 21. péntek, 07:56
Fotó:

A keddi szárnyalás és a szerdai visszafogottabb emelkedés után tegnap már a kereskedés első felét követően is enyhe mínuszban álltak a főbb tengerentúli részvényindexek, és végül nagyjából itt is fejezték be a napot. A befektetők kiemelt érdeklődéssel várták a hitelpiaci turbulenciák miatt jelentős veszteségeket elkönyvelő befektetési bankok negyedéves jelentéseit, amelyek közül csütörtökön a Goldman Sachs és a Bear Stearns tette közzé harmadik negyedéves számait. Előbbi pozitív, utóbbi negatív meglepetést okozott, aminek hatására a Goldman másfél, a Bear Stearns pedig - a gyenge eredmények ismeretében talán meglepetésre - közel három százalékkal erősödött, ami vélhetően a bejelentett részvény-visszavásárlási programnak volt köszönhető. A FedEx csökkentette az éves profitvárakozását, amire a befektetők eladással reagáltak. Ugyancsak estek a kiskereskedők, a Circuit City Stores árfolyama közel húsz százalékkal zuhant a várakozásoknál is gyengébb negyedéves számok miatt. A Dow Jones 0,35 százalékkal, 13 766,70 pontra, a Nasdaq 0,46 százalékkal, 2654,29 pontra, az S&P-500 0,67 százalékkal, 1518,61 pontra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK