Végre van szemmel is jól látható eredménye a cégnek, bár a vártnál gyengébb negyedik negyedév miatt a 2009 eleji terveket nem sikerült teljesíteni - mondta a Synergon mai sajtótájékoztatóján Lazarovits Márk a társaság vezérigazgatója.

Az árbevétel elmaradást a tervektől (éves szinten 20 milliárdot várt a cég, a tényadat 17,8 milliárd lett) az üzleti szektor finanszírozási nehézségeivel és az állami szektorban elrendelt beruházási stoppal magyarázta a vezérigazgató.

Idén a tavalyihoz hasonló nagyságú 17-18 milliárd forint közötti árbevételt és egy milliárd forint körüli működési eredményt tervez a vállalat - hangzott el.

Ennek érdekében a Synergon stratégiájának jelentősebb változtatásáról határozott a vezetés.

A társaság a tervek szerint szakít a generalista megközelítéssel, azzal, hogy minden iparágban, minden feladatot ellát , inkább szűkebb területekre fókuszál.

Eltávolodik azoktól a projektektől, ahol pusztán fővállalkozóként vesz részt, s inkább a több szakmai kompetenciát igénylő feladatokra koncentrál.

Az iparágak közül a közlekedés informatikára, az energetikára, a környezetvédelemre, a védelemre és a bírsági rendszerek fejlesztésére fókuszál a vállalat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!