Időben léptek a befektetők az összeomlás előtt

Jelentős mennyiségű tőke távozott az árupiaci alapokból, azonban még a nagyobb esés előtt.
NAPI, 2011. május 9. hétfő, 10:20
Fotó:

Jelentős mennyiségű tőkét vontak ki a befektetők a május 4-el végződő héten az energia és az árupiaci szektorban befektető alapokból - derül ki az EPFR Global adataiból.

A befektetők a jelek szerint realizálták nyereségeiket a szektor alapjaiban. Néhány árupiaci termék árfolyama már parabolisztikussá vált, a múlt heti jelentős korrekció után a kérdés az lehet, magukra találnak-e és folytatják-e korábbi emelkedésüket - írta kommentárjában Brad Durham, az EPFR Global ügyvezetője.

A robusztus beáramlás a nyersanyag szektorbeli alapokba május elején megtorpant. Az alapokból való kiáramlás mértéke a felmérés 2000 negyedik negyedévére visszanyúló történetében rekordösszegű volt. A befektetők összesen 1,47 milliárd dollárnyi forrást vontak ki az árupiaci alapokból a héten, ami éles fordulatot jelent az egy héttel korábbi 961 millió dollárnyi beáramláshoz képest. Az energia szektorban befektető alapokból 1 milliárd dollár távozott - írja a Marketwatch.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK