Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Felemás eredményről adott számot mai gyorsjelentésében az IEB. A pénzintézet bruttó pénzintézeti jövedelme az inflációt meghaladó ütemben, mintegy 11,2 százalékkal nőtt, ezen belül mintegy 25 százalékkal több jövedelem származott a kamat jövedelmekből. A javulás elsősorban a lakossági és a kis- és középvállakozások számára nyújtott hitelek bővülésének köszönhető. A kiadásokat is sikeresen tudta visszaszorítani a bank, aminek köszönhetően a nettó pénzintézeti jövedelme, közel 20 százalékkal 1,66 milliárd forintra emelkedett. Az így elért eredményt viszont jelentősen csökkentette a céltartalékképzés, ami a korábbi 18 millió forinttal szemben 573 millió forinttal mérsékelte a gazdálkodás számait, és ezt csak tovább rontotta egy 50 millió forintos rendkívüli tétel. A nettó céltartalékképzésen belül egyébként 200 millió forintot a IE New York Broker tevékenységének átvétele okozott. Az IEB-csoport konszolidált szinten sem nyújtott valami fényes eredményt, a mostani 719 millió forintos adózás előtti eredmény ugyanis csak 58 százaléka a bázisidőszakinak. A romlás mögött elsősorban a pénzintézet brókercégének veszteséges gazdálkodása áll.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!