Igaz a hír, a Mol bevásárolt

A Mol Nyrt. megállapodást írt alá a magyarországi központú OT Industries-csoport 51 százalékos részesedésének megvásárlására, a többségi tulajdonrész megszerzése mellett az olaj- és gázipari tervező és kivitelező vállalat irányítási joga kizárólagosan a Molhoz kerül - közölte az olajtársaság.
MTI, 2016. december 15. csütörtök, 12:04
Fotó: Napi.hu

A Mol vállalatfelvásárlásáról a ma megjelent Figyelő írt, a hírre reagálva adott ki közleményt az olajtársaság.

A tranzakció zárásához versenyhatósági jóváhagyás szükséges.

Az OT Industries (korábban Olajterv) hosszú tradícióval rendelkező szereplője a közép-kelet-európai gáz-, olaj- és vegyiparnak, valamint az energiaipari szektornak. Fő profilja az integrált fővállalkozói projektmegvalósítás, de tervezési, kivitelezési és gyártási szolgáltatásai önállóan is igénybe vehetőek. Egyik legfontosabb tevékenységi köre a kőolaj- és földgázkitermelés, szállítás és feldolgozás létesítményeinek tervezése, valamint jelentős vegyipari és energetikai projektek megvalósítása.

A cégcsoport eddig is a Mol egyik beszállítója volt, részt vett az olajtársaság vezetékhálózatainak, a szőregi biztonsági gáztároló és a hozzá tartozó vezetékek, a Horvátország és a Románia felé vezető interkonnektorok kivitelezésében, továbbá egyes tiszaújvárosi petrolkémiai beruházásokban - írták a közleményben.

A lépés illeszkedik a Mol-csoport ősszel bejelentett új hosszú távú stratégiájába, amely szerint a vállalat a saját eszközeinek üzemeltetésén felül széleskörű ipari és üzleti szolgáltatásokat kíván kínálni ipari vállalatoknak.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az OT Industries Zrt. árbevétele 2015-ben 40,74 milliárd forint volt, míg az előző évben 68,42 milliárdot tett ki. A vállalatcsoport mintegy 2500 munkavállalót foglalkoztat.

Az OT Industries 49 százalékos tulajdonosa a Bonitás 2002 Zrt., amely Csányi Sándor, Mol alelnök és OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tegnaputan, 2016.12.15 14:43

A DK azonnal tegyen feljelentést, mert nő az állami vagyon, pedig ők mindent megtettek hogy Putyin kezére varázsolják át a MOL-t.
A Napi.hu azonnal írjon vezércikket "Brutális veszteség a MOL részvények megvásárlása"
A "független" kommentelők pedig csatlakozzanak a cikkhez, mert a négy milliárdos likvid tartalékkal rendelkező, a térség második legnagyobb vállalata és hazánk egyik legnagyobb munkáltatója semmilyen stratégiai jelentőséggel nem bír.
Mindezek nélkül már nem is élet az élet...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html