Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Mol vállalatfelvásárlásáról a ma megjelent Figyelő írt, a hírre reagálva adott ki közleményt az olajtársaság.

A tranzakció zárásához versenyhatósági jóváhagyás szükséges.

Az OT Industries (korábban Olajterv) hosszú tradícióval rendelkező szereplője a közép-kelet-európai gáz-, olaj- és vegyiparnak, valamint az energiaipari szektornak. Fő profilja az integrált fővállalkozói projektmegvalósítás, de tervezési, kivitelezési és gyártási szolgáltatásai önállóan is igénybe vehetőek. Egyik legfontosabb tevékenységi köre a kőolaj- és földgázkitermelés, szállítás és feldolgozás létesítményeinek tervezése, valamint jelentős vegyipari és energetikai projektek megvalósítása.

A cégcsoport eddig is a Mol egyik beszállítója volt, részt vett az olajtársaság vezetékhálózatainak, a szőregi biztonsági gáztároló és a hozzá tartozó vezetékek, a Horvátország és a Románia felé vezető interkonnektorok kivitelezésében, továbbá egyes tiszaújvárosi petrolkémiai beruházásokban - írták a közleményben.

A lépés illeszkedik a Mol-csoport ősszel bejelentett új hosszú távú stratégiájába, amely szerint a vállalat a saját eszközeinek üzemeltetésén felül széleskörű ipari és üzleti szolgáltatásokat kíván kínálni ipari vállalatoknak.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az OT Industries Zrt. árbevétele 2015-ben 40,74 milliárd forint volt, míg az előző évben 68,42 milliárdot tett ki. A vállalatcsoport mintegy 2500 munkavállalót foglalkoztat.

Az OT Industries 49 százalékos tulajdonosa a Bonitás 2002 Zrt., amely Csányi Sándor, Mol alelnök és OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!