Igazi pánik van a piacon

Az amerikai indexek hétfőn emelkedéssel kezdtek az adósságplafonról született hétvégi egyezség miatti optimizmus kapcsán, ez a jókedv azonban hamar elillant.
NAPI, 2011. augusztus 1. hétfő, 16:15
Fotó:

A kezdeti jó hangulatban a DJIA indexe 57 ponttal 12 200-ra emelkedett, az S&P 500 5 ponttal 1297, a Nasdaq pedig 12 pontos emelkedéssel 2770 ponton kezdett.

A mutatók azonban az ISM index - ami a vízválasztó 50 pontos szint közelébe zuhant - kiadása után mélyrepülésbe kezdtek. A Dow 12 078, az S&P 500 1283, a Nasdaq pedig  2744 pontig esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.08.01 21:48

@apropo: Gondoltam kivágom a merciből a 12 hengerest és berakok egy rendes fagáz generátort, dehát mégiscsak elég ormótlan lesz egy a motorháztetőből kilógó kémény, pedig 1 MJ energia fából klb 2 Ft benzinből meg 36 úgyhogy volna elvi alapja a dolgoknak... egyébiránt teljesen igazad van.. én mellesleg fúziós reaktor hivő vagyok, minden egyéb fejlesztés az csak marketing a szénalapú energia meg 100% ban az emberiség viszonylag gyors kihalásához vezet, ahogy mondani szoktam a szénkorszak végi ősember kihalásának az utolsó fázisát tanulmányozzuk !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Jhony, 2011.08.01 20:34

@apropo: A benzin bár egyre drágább de még mindig olcsóbb mint hasznosítani a megujúló energiákat mert annak drága a a technológiája--hosszú távon térül meg--és mint tudjuk nem hosszú távra terveznek mert akkor nem romlik el hamar és nem tudsz újat venni.
2.Az olajipari konszerneknek hatalmas pénzeik vannak ebben az üzletben (HATALMAS) tehát ők nem fogják hagyni hogy csak úgy kisszálljon valaki.

Sőt szerintem ők tartják vissza az új szabadalmakat hogy aztán megváltóként berobbanjanak egy új környezetbarát autóval!

De ez csak akkor fog bekövetkezni ha ez a rendszer teljesen a fejükre dől mert amíg lehet foltozgatni addig pénzzel tömik be a Lyukakat!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

apropo, 2011.08.01 18:23

A világgazdaság már több éve ugyanazzal a gonddal küzd: energiaválság van!
Egyszerűen nincs olyan üzletág ami ki tudná rángatni a gazdaságokat az állóvízből. Mert minden növekedési folyamat azonnal az energia drágulásához vezet, és a környezet további szennyezéséhez vezet. A legutóbbi kísérlet hogy az energiaválságot a mezőgazdasági termelés rovására csökkentsék egy növekvő népesség mellett reménytelen. A hibrid autó vicc, mert az elektromos energiát szintén környezetszennyező módon nyerjük. De lenne megoldás ami egyszerre okozna növekedést csökkentené az energiaválságot, és kezelné a frankhelyzetet is. El kell kezdeni átállítani a közúti és vasúti szállítást víz vagy energiacellás megoldásra és a finanszírozásba a svájci bankokat is be kell vonni. Nem kell a járműveket lecserélni csak a motorokat átalakítani legalábbis első lépcsőben. Ezek a járművek elég nagyok ahhoz, hogy a kezdetben nagyobb méret ne okozzon problémát, ráadásul nem a gyorsaság a legfőbb szempont. Ha évi 5 %-át le lehet cserélni a jelenlegi motoroknak kezdhetnék a legelavultabbakkal az adhatna egy olyan hosszú távú fejlődési lehetőséget ami egyrészt folyamatosan tért nyerne másrészt nem terhelné tovább a környezetet, és az átmenet szabályozottsága az olajipart se fenyegetné ráadásul a szgk-k megmaradnának nekik egyelőre
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html