A fekete hétfő és az azt megelőző tőzsdei árfolyamzuhanás a devizapiacon is érezteti hatását. A forint bőven a 315-ös szint fölött forog az euróval szemben a reggeli nyitásban, de ezzel még az ellenállóbb valuták közé tartozik a térségben - kommentálta az eseményeket a Takarékbank.

Hozzátették: a jelen helyzetben a görög hírek (Alekszisz Ciprasz miniszterelnök lemondása és időközi választások kiírása) másodlagos jelentőségűek, fontos adatközlések, amik esetleg változtathatnának a hangulaton, pedig nem lesznek.

Röviddel tíz óra előtt az euró 315,34, a dollár 274,39, a svájci frank 290,86 forinton, az euró/dollár 1,1492-n állt.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!