Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határidős indexjegyzések alapján a londoni FTSE-100 index 12 ponttal kezdhet magasabban 7362 ponton, a frankfurti DAX index 14 ponttal 11 973 pontra emelkedik kezdéskor, a párizsi CAC-40 index pedig 13 pont erősödéssel 4985 ponton kezdi a kereskedést.

Az európai tőzsdeindexek gyengültek hétfőn, a pán-európai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,52 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 0,54 százalékkal csökkent, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,47 százalékkal gyengült. Frankfurtban a DAX index 69 ponttal, 0,57 százalékkal, Londonban az FTSE-100 index 24 ponttal, 0,33 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 15 ponttal, 0,45 százalékkal zárt alacsonyabban.

A banki papírok a legnagyobb vesztesek között voltak hétfőn, indexük 1,23 százalékkal gyengült. A Deutsche Bank részvénye közel nyolc százalékkal esett nyolcmilliárd eurós tőkeemelést tervének a terve ismeretében. A Standard Life és az Aberdeen Asset Management részvényei hat és négy százalékkal erősödtek a tervezett egyesülés hírére.

A PSA Group részvénye 2,7 százalékkal emelkedett, miután véglegessé vált az Opel megvásárlása, ami Európa második legnagyobb autóipari csoportjává lépteti elő a francia céget.

Veszteséggel fejezték be a hétfői kereskedést az amerikai tőzsdék is, a főbb indexek 0,3-0,4 százalékkal csökkentek. Az árfolyamokat a Fed egyre valószínűbb márciusi kamatemelése szorítja lejjebb.

A távol-keleti tőzsdék vegyesen, de többségében emelkedő indexekkel nyitották meg a keddi globális kereskedést. Tokió 0,17 százalékkal gyengült, Szöul 0,66 százalékkal emelkedett, a hongkongi Hang Seng index 0,38 százalékkal, a sanghaji Composite index pedig 0,07 százalékkal erősödött - írja az MTI.

Az olaj ára csökkent kissé kedden a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) amerikai palaolaj-termelés növekedésére hétfőn tett előrejelzése miatt. Az európai kereskedés kezdete előtt másfél órával a WTI nyersolaj 0,17 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 53,11 dolláron, a Brent nyersolaj pedig 0,27 százalékkal alacsonyabban 55,86 dolláron.

A dollár árfolyama keddre virradóra alig változott, tartotta a kamatemelés növekvő valószínűsége miatt hétfőn elért nyereségét. Az eurót másfél órával az európai kereskedés kezdete előtt 1,0589 dolláron jegyezték, 0,07 százalék erősödéssel az ázsiai kereskedés kezdete óta.
Az arany ára sem változott lényegesen, a pénteken elért két hetes csúcshoz képest. A határidős piacon a legközelebbi kontraktust unciánként 1226,15 dolláron jegyezték 0,05 százalék emelkedéssel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!