Igény az lenne az emelkedésre

Kedvező nyitás várható a Budapesti Értéktőzsdén a francia-német megegyezésről szóló pletykák hatására.
NAPI, 2011. október 19. szerda, 08:58
Fotó:

Látszik a piacon, hogy igény az lenne az emelkedésre, kérdés, ez a hangulat meddig tarthat ki - mondta Nyári Zsolt a KBC Securities szakértője a Napi Gazdaságnak.

A mai nap várhatóan emelkedéssel indul az amerikai piacok tegnapi jó teljesítménye nyomán, a hét hátralévő részében várhatóan az európai mentőháló nagyságáról szóló pletykák mozgathatják a piacokat.

A magyar piac felett Damoklész kardjaként lebeg a potenciális leminősítés, azonban ennek már jelentősebb hatása talán már nem lenne, mivel a szereplők nagy része már alul van súlyozva a magyar e. Elképzelhető, hogy a napokban tesztelésre kerülnek a néhány napja látott csúcsok, ez az OTP-ben a 3648 forintot, a BUX-ban a 18 000 pont körüli értéket, a Molban a 17 500 forint feletti szinteket jelentené.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK