New Yorkban a DJIA index szerdán több mint háromszáz pontos nyereséggel március közepe óta első alkalommal zárt 25 ezer pont felett, a Nasdaq Composite index pedig új rekordon fejezte be a kereskedést.

A határidős indexjegyzések alapján a frankfurti DAX index 0,6 százalék, a londoni FTSE-100 index 0,3 százalék, a párizsi CAC-40 index 0,5 százalék erősödéssel kezdheti a csütörtöki kereskedést, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig szintén 0,5 százalékkal nyithat magasabban.

QP | Quality Placement

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat közzéteszi harmadik, végleges adatait az első negyedévi uniós és euróövezeti GDP-növekedésről.

Az európai tőzsdék csekély változással, vegyesen zártak szerdán. A páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,03 százalékkal csökkent, a Stoxx 600 index szinte változatlanul, kissé mínuszban zárt, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,12 százalékkal emelkedett. London 0,33, Frankfurt 0,34 százalék emelkedéssel fejezte be a szerdai kereskedést, Párizs viszont 0,06 százalékkal gyengült. Milánó 0,26 százalék, Madrid 1,09 százalék nyereséget ért el.

Az eurót Peter Praet, az Európai Központi Bank (ECB) igazgatósági tagjának a havi 30 milliárd eurós eszközvásárlási program kivezetésének megkezdéséről tett kijelentése erősítette szerdán is és csütörtökön is. Az európai piaci nyitás előtt az eurót 0,20 százalékkal jegyezték erősebben a globális kereskedelemben 1,1797 dolláron.

A dollár két heti mélypontra gyengülésével párhuzamosan az arany ára kissé emelkedett: a határidős jegyzés 0,05 százalékkal unciánként 1302,00 dollárra ment fel.

Az olajár kissé felfelé korrigálta az előző napokban bekövetkezett árcsökkenést. Az áremelkedésre a venezuelai exportfennakadások szolgáltattak okot. Venezuela mintegy egy havi lemaradásban van szállítási kötelezettségei teljesítésében. A Brent ára 0,64 százalékkal 75,84 dollárra, a WTI ára 0,66 százalékkal 65,16 dollárra emelkedett hordónként.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!