A forint tovább gyengült a reggeli órákban és 70 fillérrel a tegnapi értéke felett kereskedtek vele - 287,5 forintot kellett fizetni a devizapiacon egy euróért 10 óra előtt pár perccel. A devizapiac az euró további gyengülésére számít. A tegnapi Matolcsy-beszédet vegyesen értékelte a piac - mondta el Kolba Miklós. A szakember véleménye szerint középtávon nem kell majd 290 forintnál többet fizetnünk egy euróért, sőt, ha a kormány többször megerősítené Matolcsy mondatait, az pozitív hangulatot sugározna - így a forint erősödhetne. Egy dollárért 227 forintot kértek a devizapiacon, nem látszik nagyobb mozgás az amerikai deviza piacán - mondta el az ING szakértője. Akkor mozdulhatna ki a dollár jelentősebben sávjából, ha rossz hír érkezne eurófrontról - ez a rossz hír azonban a svájci frank további erősödését vonná maga után. A dollár erősödése megtört a 225-230 közötti sávban, és egyelőre nincs jel, hogy tovább erősödne az USD/HUF árfolyam - mondta Kolba. A CHF/HUF árfolyam 223,5 forint volt 10 órakor, és nincs is kilátás rövidtávon frankgyengülésre. Talán a dollár esetleges gyengülése lökheti lejjebb - akár 218 forintig - a svájci frankot, mondta el a Napi kérdésére Kolba Miklós.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!