Így finanszírozták csütörtökön az államot

Változatlan hozam mellett értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2019. szeptember 5. csütörtök, 12:49
Fotó: Getty Images

Az ÁKK 15 milliárd forintért hirdetett meg jegyzésre diszkont kincstárjegyet. Az elsődleges forgalmazók 54,11 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amiből az ÁKK a meghirdetett mennyiségnek megfelelően 15 milliárd forintot fogadott el.

Az aukciós átlaghozam 0,05 százalék volt, változatlan az előző aukción kialakult átlaghozamhoz képest és 2 bázisponttal magasabb a szerdai 0,03 százalékos másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama az év elején 0,41 százalék volt, 2018 elején mínusz 0,01 százalék, 2017 elején pedig 0,26 százalék.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK