Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A közgyűlési határozatok szerint közel 1,169 milliárd forintot fizetnek ki a 2017. évi adózott eredményből a részvényeseknek. A társaság birtokában lévő saját részvényekre eső osztalékot arányosan kiosztják a részvényesek között. Az osztalékfizetés július 5-én lesz.

A társaság 2017-ben részvényenként 86 forint osztalékot fizetett a 2016. évi adózott eredményből. A közgyűlés 84 forintos osztalékot (összesen csaknem 1 milliárd 243 millió forint) hagyott jóvá, és kiosztották a társaság birtokában lévő saját részvényekre eső osztalékot is a részvényesek között.

A társaság 2017. évi mérlegét 11,617 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 1,085 milliárd forint tárgyévi eredménnyel, konszolidált mérlegét 17,673 milliárd forint mérlegfőösszeggel, és 1,132 milliárd forint mérleg szerinti eredménnyel fogadták el a részvényesek.

A közgyűlés elfogadta Kadocsa Péter lemondását, és az igazgatóság új tagjának választotta Kepecs Gábort, az igazgatóság többi tagját pedig 2023. április 30-ig újraválasztotta.

Az igazgatóság a közgyűléstől felhatalmazást kapott saját részvények vásárlására a jegyzett tőke 20 százalékáig, a munkavállalói és vezetői opciós részvényvásárlási program fedezetének biztosítására, illetve a részvények árfolyam-ingadozásának esetén a gyors beavatkozás lehetőségének megteremtésére. A felhatalmazás 2019. október 5-ig szól.

Az ANY Biztonsági Nyomda részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír a csütörtöki kereskedést 15 forintos gyengüléssel, 1390 forinton zárta. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 1448, a legalacsonyabb 1250 forint volt.

A fotó forrása: Napi.hu.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!