Így indítja a hetet a forint

A forint az euróhoz és a frankhoz képest erősödött, a dollárral szemben ugyanakkor kissé gyengült hétfő reggel a péntek kora esti szintekkel összevetve - írja az MTI.
Domokos Erika, 2020. november 2. hétfő, 06:58
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az euró fél hétkor 366,57 forinton állt, alacsonyabban a péntek kora esti 366,90 forintnál.

A svájci frank jegyzése 343,50 forintról 343,39 forintra gyengült, a dolláré viszont 315,03 forintról 315,10 forintra nőtt.

Az euró a péntek kora esti 1,1645 dollárról hétfő reggelre 1,1635 dollárra gyengült.

Ahogy romlik a járványügyi helyzet a közép-kelet-európai régió országaiban, úgy gyengülnek devizáik masszívan az euróval szemben. Az euró forintban számolt árfolyama a múlt héten már megközelítette azt a rekordszintet (valamivel 370 forint alatt), amelyet a nagy tavaszi eladási hullámban nézett meg. Erről bővebben itt olvashat.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK