Reggel a bankközi devizapiacon megugrott az euró és a dollár árfolyama. A közös uniós pénzzel szemben 0,1 százalékos gyengüléssel 309,37-ig szaladt a devizapár kurzusa, míg a dollárral szemben 0,4 százalékos gyengülést követően 259,17 forintnál mozgott az árfolyam.

A svájci frankkal szemben viszont 0,2 százalékkal erősödött a magyar fizetőeszköz, így az alpesi devizáért 263,76 forintot kellett adni.

Eközben a dollár 0,3 százalékot erősödött az euróval szemben, 1,1934 dollárt kellett adni az euróért.

A japán jen kedden 0,25 százalékos erősödéssel indította a napot, mely mögött az húzódhat, hogy a Bank of Japan bejelentette, az eddiginél kevesebb állampapírt vásárol, azaz ott is beindulhat a szigorítás. (Jókora meglepetést okozott a német ipari adat)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!