Az IG Market elemzői arra számítanak, hogy a londoni FTSE-100 mutató 0,2 százalékos mínuszban, a frankfurti DAX stagnálással, a párizsi CAC-40 index pedig 0,2 százalékos pluszban nyithat.

Ázsia és a csendes-óceáni térség legfontosabb tőzsdéin az előző napi jelentős emelkedés után vegyesen alakult a kereskedés, és az indexek viszonylag keskeny sávban mozogtak, jóllehet New Yorkban a technológiai cégek árfolyamának erősödése növelte a befektetők kockázatvállalási hajlandóságát. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója március 12. óta először ismét történelmi csúcson zárt hétfőn, és pluszban fejezte be a kereskedést a Dow Jones Ipari Átlag és a tőzsdén jegyzett legnagyobb amerikai részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója is.

QP | Quality Placement

Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei mutatója 0,16 százalékos pluszban, míg az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 pedig 0,40 százalékos, a dél-koreai Kospi pedig 0,05 százalékos mínuszban állt kedden fél órával a zárás előtt. A vezető sanghaji index 0,40 százalékos, a hongkongi Hang Seng pedig 0,30 százalékos pluszban közelített a záráshoz.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) drágult, de az áremelkedést visszafogja, hogy az amerikai kitermelés rekordnagyságra nőtt, és a legnagyobb olajexportáló országok is a kitermelés bővítésére készülnek.

Kedd reggel a legközelebbi, augusztusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,13 százalékos pluszban, 75,39 dolláron, a júliusi szállítású WTI pedig 0,43 százalékos veszteségben, 65,03 dolláron forgott.

Hétfőn emelkedéssel zártak a főbb európai tőzsdeindexek. A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,51 százalékkal, 7741,29 pontra, a frankfurti DAX-index 0,37 százalékkal, 12 770,75 pontra, a párizsi CAC-40 index pedig 0,14 százalékkal, 5472,91 pontra emelkedett. Madridban 1,22 százalékos pluszban, Milánóban viszont - egyedüli kivételként - 0,45 százalékos mínuszban zárt az irányadó index. A páneurópai mutatók közül a Stoxx Europe 600 0,31 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 0,22 százalékkal, míg az euróövezeti EuroStoxx50 mutató 0,51 százalékkal ment feljebb.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!