Az ÁKK 25 milliárd forintért vitt piacra 5 éves, 15 milliárdért 10 éves és 15 milliárd forintért 15 éves lejáratú államkötvényt.     Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 25,30 milliárd forint ajánlatából, csökkentett értékesítéssel, 20 milliárd forintot fogadtak el, az előző aukción kialakultnál 11 bázisponttal alacsonyabb, 1,32 százalékos átlaghozamon.  Az előző kereskedési napon, szerdán az 5 éves lejáratra a másodpiacon 1,25 százalékos referenciahozam alakult ki.

A 10 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók 75,65 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 20,0 milliárd forintos összegben adott el kötvényeket az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 10 bázisponttal alacsonyabb, 2,28 százalékos átlaghozamon. A szerdai másodpiaci referenciahozam a 10 éves lejáratú kötvényekre 2,28 százalék volt.

QP | Quality Placement

A 15 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók által ajánlott 34,39 milliárd forintból 15 milliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 2,70 százalék volt, 94 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.

Szerdán a 15 éves lejáratú kötvények másodpiaci referenciahozama 2,66 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!