A 25 bázsipontos vágás összhangban volt az elemzői várakozásokkal, így érdemi elmozdulást nem okozott a döntés - mondta el Csajbók Róbert, az ING devizakereskedője. Délután két óra után, a döntést követően az euró egységéért 284,55/70, a dollárért 219,60, a svájci frankért pedig 235,30 forintot kértek a devizapiacon, míg az euró/dollár 1,2960 körül alakult.

A tréder szerint a forint lehetőségei a további erősödésre limitáltak, miután bizonyos történetek, így például és elsősorban az IMF-tárgyalások ügyében még mindig nincs megoldás. Így a következőkben 283 és 288 forint között prognosztizálja az euró árfolyamát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!