A TVK Üzemi Tanácsa közleményt tett közzé a Mol által a cég részvényeire tett nyilvános vételi ajánlattal kapcsolatban.

A TVK Üzemi Tanács a kapott információk alapján tudomásul veszi, hogy a MOL meg kívánja vásárolni valamennyi jelenleg nem a MOL Nyrt. tulajdonában lévő TVK részvényt - áll a közleményben.A TVK Üzemi Tanácsát nem érte váratlanul a vételi ajánlat megtétele, tekintettel arra, hogy a Molnak  már jelenleg is 94, 86  százalékos tulajdoni aránya, illetve szavazati joga van a TVK-ban - folytatódik a vélemény.

Az elmúlt időszakban bekövetkezett és a Társaságnál végrehajtott működésre vonatkozó átszervezések és üzletpolitikai elképzelések már mutatták, hogy várhatóan ez az esemény be fog következni. Pozitívan értékeljük, hogy az ajánlati dokumentumokban megfogalmazottak a petrolkémiai üzletág jövője és a vállalatunk iránti bizalmat mutatja. 

Fontos szempontnak tartjuk, hogy az ajánlatnak a foglalkoztatásra várhatóan nem lesz hatása, tekintettel arra, hogy a kollégáink jelen pillanatban is feszített tempóban dolgoznak, és a jövőben is hasonló szintű elvárások fogalmazódnak meg a munkatársak felé - írja a TVK Üzemi Tanácsa.

Tekintettel arra, hogy a TVK Nyrt. Tiszaújvárosban van, így a térségben stratégiai szerepet biztosít úgy a város, mint a térségben lévő települések foglalkoztatása szempontjából is, így rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a Mol, a TVK pozíciójának, versenyelőnyének erősítése érdekében elkötelezett legyen a jelenlegi stratégiai fejlesztési célok megvalósításában (butadién, műgumi gyár) és a további üzleti lehetőségek feltárásában.


A TVK Nyrt. munkavállalóinak erős kötődése van a társaságunkhoz, mindenképpen fontosnak tartjuk, hogy a több évtizedes kulturális, szociális vívmányok és értékek fenn maradjanak, megmaradjanak, ami a munkavállalók cég iránti lojalitását erősíti.

A TVK Nyrt. Üzemi Tanácsa abban érdekelt, hogy a munkavállalók jövedelmének felzárkóztatása, harmonizációja a Mol anyavállalat juttatási szintjéhez folytatódjon - fejeződik be a tájékoztatás.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!