Az euró/dollár árfolyam 1,43 fölé lendült az adat közzétételét megelőző 1,4270-ről, miközben reggel még 1,4130-on is járt az árfolyam.

A forint 268,10-ről 276,60-ig erősödött az euróval szemben percek alatt, neyed ötkor 267,80-on állt az euró/forint árfolyam.

A svájci frank piacán viszont csak mérsékelt lelkesedést mutattak a befektetők, 1,21 és 1,2120 között mozgott az árfolyam a bejelentés utáni negyed órában.

A pénteki hangulatjavulás jórészt annak tudható be, hogy a francia német álláspont közeledett a görög mentőcsomagról így a befektetők abban reménykednek, hogy végül sikerül összehozni valamilyen megoldást a görög krízisre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!