Így teljesít a Duna House

Az ingatlanközvetítéssel és -fejlesztéssel foglalkozó Duna House csoport 252,7 millió forint konszolidált adózott eredményt ért el a harmadik negyedévben, ami 14 százalékkal elmarad a tavalyi harmadik negyedévitől - közölte a cég kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2019. november 26. kedd, 21:04
Fotó: Getty Images - Képünk illusztráció

Az első három negyedévben 757,3 millió forint volt a konszolidált adózott eredmény, éves szinten 48 százalékkal csökkent. A jelentésben kiemelik, hogy a folyamatban lévő MyCity projektek csak 2020-ban fognak zárni, a határidők módosulásának azonban nincs áfavonzata, a lakásokat 5 százalék áfával értékesítik.

A Duna House a harmadik negyedévben 1,993 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, 27 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, az első kilenc hónapban pedig 5,876 milliárd forintot, ami 3 százalékkal alacsonyabb, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A cégcsoport konszolidált üzemi eredménye a harmadik negyedévben 344 millió forint volt, 7 százalékkal kisebb, mint tavaly a harmadik negyedévben.

A Duna House 2019 második negyedévétől "tisztított core" korrigált eredménykategóriákat tesz közzé, amelyben a MyCity ingatlanfejlesztő tevékenység eredménye mellett további korrekciót hajt végre a menedzsment által egyedinek, vagy a csoport folyamatos eredménytermelésének megítélése szempontjából lényegesnek tartott tételekkel. A tisztított core üzemi eredmény a harmadik negyedévben 342 millió forint volt, 9 százalékkal több a tavalyi harmadik negyedévinél. Az első kilenc hónapban a csoport 888 millió forint tisztított core üzemi eredményt ért el, 25 százalékkal többet az előző évinél.

A core adózott eredmény a harmadik negyedévben 296,9 millió forint volt, 23,3 millió forinttal kevesebb a tavalyi harmadik negyedévinél. A core eredményt negatívan érintette a lakás-takarékpénztári termékek megszűnése (-47,7 millió forint).

A csoport lengyelországi tevékenységei 62 millió forint üzemi eredményt termeltek a harmadik negyedévben, pozitívba fordítva ezzel a lengyelországi első kilenc havi eredményt is. Különösen látványos volt a növekedés a csoport pénzügyi és franchise ingatlanközvetítési szegmenseiben a Gold Finance akvizíció, az ingatlanközvetítői hálózat bővülése és az organikus növekedés következtében - írják.

Magyarországon a június-augusztusi időszakban bizonytalanság jellemezte a piacot a családtámogatási programok és magyar állampapír plusz bevezetése kapcsán. Szeptember-októberre némileg élénkült az ingatlanpiac, de továbbra is sok a bizonytalanság. A hitelpiacon a jelzáloghitelezés szeptembertől a tavalyi szintek fölött teljesít, a babaváró hitelek egy új termékkörrel bővítették a cégcsoport palettáját.

A Duna House csoport 50 forint névértékű részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek, a keddi kereskedést 3800 forinton zárták, 40 forinttal, 1,06 százalékkal magasabban az előző záróárnál. A papír éves maximuma 4380 forint, az éves minimum pedig 3600 forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK