Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az év első kilenc hónapjában az árbevétel 74,11 millió euró volt, szemben az előző év azonos időszaki 68,33 millió euróval. Az adózott eredmény 2,87 millió eurót ért el, míg a bázisidőszakban 2,0 millió euró volt.

A tájékoztatás szerint figyelembe véve a kedvező piaci hangulatot, a társaság további növekedéssel számol a negyedik negyedévre is, ami magasabb gyártási és működési eredménnyel társulhat.

Az árbevételben továbbra is a homlokzati hőszigetelő rendszerek adták a legnagyobb hányadot, ahol a negyedévben 8 százalékkal emelkedett a forgalom. A tetőfóliák és tető elemek árbevétele 4 százalékkal csökkent, míg a szárazépítészeti rendszerek értékesítése 12 százalékkal nőtt. A hő-, hang- és vízszigetelő anyagok termékcsoportban a harmadik negyedévben 26 százalékkal, míg az építőipari kiegészítő termékek esetében 15 százalékkal nőtt a forgalom 2017 azonos időszakához képest. Az ipari alkalmazások termékcsoportban pedig 14 százalékkal csökkent a forgalom idén július-szeptemberben.

A cég legnagyobb súlyú magyar piacán 18 százalékkal nőtt az árbevétel a bázissal összevetve. Ukrajnában 19 százalékkal emelkedett a forgalom, és kimagaslóan teljesített a kisebb forgalmi részaránnyal bíró lengyel piac is, ahol 43 százalékkal nőtt a forgalom idén az előző év azonos időszakával összevetve. Szlovákiában is bővült az árbevétel, 29 százalékkal, míg a horvát piacon 2 százalékos volt a növekedés. A nagy súlyú román piacon 21 százalékkal mérséklődött a forgalom, Szerbiában 5 százalékkal, Macedóniában pedig 28 százalékkal csökkent az árbevétel.

Az 1997-ben alapított Masterplast-csoport a közép-kelet-európai régió egyik vezető építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 8 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit.

A Budapesti Értéktőzsdén a prémium kategóriában jegyzett Masterplast részvénye csütörtökön 620 forinton zárt, a papírok éves minimuma 550 forint, míg a legmagasabb ára 687 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!