Egyelőre nyugalom van a forint piacán, ami egyrészt annak köszönhető, hogy a hétvégi választások, így az EP, illetve az ukrajnai nem voltak hatással az árfolyamokra, másrészt pedig hétfőn mind az USA-ban, mind Londonban szünnap van, ami a forgalmon is látszik - mondta a Napi.hu érdeklődésére Csajbók Róbert, az ING Bank devizapiaci kereskedője. Ennek megfelelően a forint alig mozgott eddig, délelőtt 11 előtt pár perccel a napi csúcsán 302,5-ön tartózkodott.

Bár az elmúlt hét végén sikerült áttörni a 302,5-ös szintet, ahonnan korábban már visszapattant a forint, nagy változásra nem számít a szakember. Mint mondta, a következő napok árfolyamai láttán lehet csak eldönteni, hogy valóban áttörtük-e ezt a szintet, vagy csak egy fals kitörésről van szó.

Amennyiben nem távolodik el az árfolyam a következő napokban ettől a szinttől, akkor kijelenthetjük, hogy áttörtük a szintet, ám a következő ellenállási ponton, a 300-as euróárfolyamon már valószínűleg nem sikerül majd átmennie a forintnak. Ebben az esetben viszont az elmúlt időszakban megszokott 302-305 közötti eurójegyzés 300-304-re módosulhat - magyarázta Csajbók.

Délelőtt 11 előtt pár perccel egy dollár 221,8, egy font 373,7, egy svájci frank 247,9, míg a japán jen 2,1769 forintot ért.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!