Így ért véget a várakozás Budapesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 55,85 pontos, 0,21 százalékos emelkedéssel, 27 026,30 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 8,022 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom és a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.
MTI-Eco, 2016. július 8. péntek, 18:34
Fotó: Reuters

A Mol 25 forinttal, 0,14 százalékkal 17 450 forintra erősödött, 1,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 35 forinttal, 0,54 százalékkal 6480 forintra nőtt, forgalmuk 4,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott 435 forintot ért, forgalma 532,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 7 forinttal, 0,12 százalékkal 5758 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az MTI-nek elmondta: az általánosan kedvező piaci hangulat azzal lehet összefüggésben, hogy a várakozásoknál is jobb mezőgazdaságon kívüli foglalkoztatási adat érkezett Amerikából. Emellett a várakozások szerint a Moody's pénteken késő este felminősítheti a magyar államadós-besorolást befektetésre ajánlott kategóriába.

Rácz Balázs, az Erste Befektetési Zrt. technikai elemzője azonban az M1 csatorna esti hírfolyamában arról beszélt, hogy a felminősítési várakozás kevésbé befolyásolta a magyar börzén folyó pénteki kereskedést, a részvényárfolyamok ugyanis alig változtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK