Meglehetősen semleges hangulatban indult a kereskedés ma délelőtt a Budapesti Értéktőzsdén a Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvényeivel. A papírok a kereskedés első két órájában minimális forgalom mellett 1000 és 1040 forint között cseréltek gazdát, ez meghaladja a 990 forintos kibocsátási árfolyamot.

Emlékezetes, hogy a fitnesszguru cégének nyilvános részvényjegyzését korábban átmenetileg felfüggesztette az MNB, majd később újra engedélyezte. A felfüggesztésre azért került sor, mivel a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége bejelentést tett, hogy a cég vezetője, Schóbert Norbert Ferenc a nyilvános értékesítés alatt olyan információkat hozott nyilvánosságra a céggel kapcsolatban, amelyekre szerintük még utalás sem volt a részvényértékesítési tájékoztatóban.

Az MNB megalapozottnak találta a befektetői szervezet aggályait, s mint megállapította, a tájékoztató közzétételének engedélyezése és forgalomba hozatali eljárás lezárása (illetve az értékpapírral történő kereskedésnek a szabályozott piacon való megkezdése) között lényeges, a kibocsátó piaci, gazdasági, pénzügyi, jogi helyzetének és annak várható alakulásának, valamint az értékpapírhoz kapcsolódó jogoknak a befektető részéről történő megalapozott megítéléséhez szükséges új - a védjegyek rövid időn belüli kibocsátóba történő apportálásának szándékára vonatkozó - tény jutott az MNB tudomására.

Emiatt átmenetileg felfüggesztette a részvények forgalomba hozatali eljárását, s elrendelte a tájékoztató kiegészítését. Miután a cég ennek eleget tett, az értékesítési eljárás viszonylag gyorsan újraindulhatott.

A részvények értékesítése október 3-án zárult, a befektetők a kibocsátó által 990 forintos áron felajánlott minimum 800 ezer, maximum 2,2 millió darab törzsrészvényből 831 764-et jegyeztek le. A részvényértékesítés vezető szervezője a Buda-Cash Brókerház Zrt., a konzorcium tagjai az Erste Befektetési Zrt., a Random Capital Zrt. és a Reálszisztéma Zrt. volt.

A cég bejelentése szerint a jegyzés lezárása után a jelenlegi tulajdonosok, Schóbert Ferenc Norbert és Schóbert Réka az értékesítés során befolyó forrásokból a legrövidebb időn belül, 990 forintos árfolyamon zártkörű tőkeemelést hajtanak végre a társaságban. A tőkeemelésre az értékesített mennyiség összértékének 84 százalékát fordítják.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!