Így hatott a Fed-bejelentés a forintra

Csak mérsékelt árfolyamváltozások történtek az egy nappal korábbihoz képest.
Napi.hu, 2013. december 19. csütörtök, 08:30
Fotó: Napi.hu

Egyelőre nem gyakorolt túlzott hatást a Fed szerdai bejelentése (a kötvényvásárlási program szűkítésének januári indítása) a forint jegyzésére: csütörtök reggel az euró egysége 298,22, a dolláré 217,95, a svájci franké pedig 243,87 forinton állt.

Ez azt jelenti, hogy az euró pár tíz fillérrel, a frank nagyjából 1 forinttal lett olcsóbb a 24 órával korábbi állapothoz képest, míg a dollár kb. 1 forinttal került feljebb. A svájci frank az euróhoz, az euró pedig a dollárhoz mérten gyengült, így az előbbi keresztárfolyam 1,2233-ra kúszott fel, utóbbi pedig 1,3683-ra csorgott le csütörtök reggelre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2013.12.19 12:05

...tulajdonképpen nekünk a saját dolgunkat kell tenni ...,a FED másodlagos ,harmadlagos ...,a 1 kulcs marad ,családi adó marad -bővül .rezsi csökken ...bérek nőnek ,nyugdíjak nőnek ...stbstb..,.egy baj van Görbiczék kiestek ..!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html