Így hatott a puccs Budapestre

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 22,25 pontos, 0,08 százalékos emelkedéssel, 27 088,22 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 7,1 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek a pénteki záráshoz képest.
MTI, 2016. július 18. hétfő, 18:26
Fotó: Napi.hu

A Mol 40 forinttal, 0,23 százalékkal 17 510 forintra csökkent, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 85 forinttal, 1,32 százalékkal 6545 forintra erősödött, forgalmuk 2,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,22 százalékkal 447 forintra esett, forgalma 481,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 57 forinttal, 1,00 százalékkal 5650 forintra gyengült, a részvények forgalma 2,5 milliárd forintot ért el.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank üzletkötője elmondta: nem volt hatással a pénteki törökországi puccskísérlet a tőzsdékre, tipikus nyári nap volt hétfőn a BÉT-en, érdemi elmozdulás nélkül. A Richter árfolyama tovább gyengült, a gyógyszergyártó részvényei eladói nyomás alatt állnak napok óta.

Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője az M1-en szintén úgy vélte, nem volt nagyobb pánik a törökországi események után a tőzsdéken. Meglátása szerint ennek oka, hogy a befektetők szerint inkább regionális kockázatot hordozott a puccskísérlet, nem volt hatással a globális gazdasági folyamatokra. A BÉT-en nem volt nagy mozgás hétfőn, nagyon enyhe pluszban zárt a tőzsde. A fontosabb magyar papírok közül az OTP teljesített jól, több mint 1 százalékot emelkedett a bank részvényeinek árfolyama, a többi részvény azonban visszahúzta a BÉT-et.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK