Így hatottak a forintra May szavai

Theresa May brit miniszterelnök szavai a font árfolyamát megmozgatták, a brit deviza a dollárral szemben több mint 2 százalékkal ugrott meg. A forint is jelentősen gyengült a fonttal szemben.
Napi.hu, 2017. január 17. kedd, 14:20
Fotó: MTI/EPA

Theresa May brit miniszterelnök kedden felvázolta az Egyesült Királyság EU-ból való kilépésének terveit. A font sterling a szavaira jelentősen, több mint 2 százalékkal erősödött a dollárral szemben az előző napi szinthez képest, ami kora délután 1,2324 dolláros fontárfolyamot jelentett.

A fonttal szemben a magyar deviza 1,6 százalékkal gyengült, kora délután 355 forint fölé ment a devizapár kurzusa. A dollárért 0,8 százalékkal kellett kevesebbet adni a hétfő késő délutáni szinthez képest, ami 288,10 forintos dollárárfolyamot jelentett kedden May beszédét követően.

Az euró/forint kurzusa szinte hozzátapadt a hétfő késő délutáni szinthez, 307,74 forinton jegyezték kora délután a közös európai devizát. A svájci frankkal szemben szintén a hétfői szintek közelében, 287,36 forintnál ingadozott az árfolyam a kora délutáni órákban.

Az euró/dollár kurzusa 0,8 százalékkal került feljebb kora délutánra, ez 1,0685 dolláros euróárfolyamot jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK