Így indulhat a hét - megszólaltak az elemzők

Emelkedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn az MTI-nek nyilatkozó elemzők.
Szepesi Anita, 2017. június 19. hétfő, 09:04
Fotó: Napi.hu

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: optimista a hangulat Ázsiában, az európai tőzsdék pluszban nyithatnak, így a magyar, illetve a régiós piacokon is kisebb emelkedés valószínű a reggeli mozgások alapján. Sok impulzus nem várható a hét első kereskedési napján, fontos makrogazdasági adatok nem érkeznek.

Kiss Mónika, a Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője szintén úgy látja, jó hangulatban ismét felfelé indulhat a magyar tőzsdeindex. Felhívta a figyelmet arra, hogy érdemes figyelni a Richter-részvényekre.

Múlt csütörtökön korrekció indult a hazai tőzsdén, miután újabb történelmi rekordszintet állított be a BUX. A vezető részvények közül az OTP akár egy hosszabb korrekciós fázisba kerülhet, a Mol esetében 21 000-21 200 forintos, míg a Magyar Telekom piacán a 455 forintos szint közelében lehet érdemes vételi lehetőségeket keresni a következő napokban. A kivétel a Richter, amely új történelmi csúcsot döntött, ha kitart a 7140 forintos kitörési szint felett, folytatódhat az emelkedés.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 22,03 pontos, 0,06 százalékos csökkenéssel, 35 512,47 ponton zárt pénteken, a részvénypiac forgalma 34,1 milliárd forint volt. A Mol 195 forinttal, 0,90 százalékkal 21 505 forintra csökkent, 6,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 20 forinttal, 0,22 százalékkal 9130 forintra esett, forgalmuk 19,0 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,07 százalékkal 463 forintra gyengült, forgalma 1,3 milliárd forint volt. A Richter-papírok árfolyama 105 forinttal, 1,47 százalékkal 7250 forintra erősödött, a részvények forgalma 6,8 milliárd forintot ért el.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK