Így indult a hét a forint piacán

A kora reggeli kisebb gyengülés után erősödésnek indult a forint a főbb devizákkal szemben, ám ez csak a dollár és az euró esetében jelent a péntekinél erősebb szintet. A svájci frankért a pénteki késő délutáni szintnél többet kellett adni a reggeli órákban.
Napi.hu, 2015. február 16. hétfő, 09:33
Fotó: Reuters

Az euróval szemben reggel 8 óra körül gyengülésnek indult a forint, ám hamar visszatért a pénteki késő délutáni szint közelébe. Hétfő délelőtt negyed 10 körül 306,07 forintot kértek egy euróért.

A dollárral szemben is volt egy kisebb gyengülési hullám, ám még azzal együtt is a pénteki késő délutáni szint alatt maradt nem sokkal a devizapár kurzusa: a pénteki 268,52 forinthoz képest negyed 10 körül 268 forintot kellett adni egy dollárért.

A svájci frankkal szemben a reggeli órákban a pénteki 288,09 forintos szint felett járt a jegyzés, 289,10 forintot is megütötte a kurzus, negyed 10 után néhány perccel viszont már 288,29 forintot kértek egy alpesi devizáért.

A kora reggeli órákban a dollár gyengült az euróval szemben, egy euró a pénteki 1,14 után 1,1418 dollárt ért.

A svájci frank viszont begyengült a közös európai pénzzel szemben, a devizapár 1,0632-nél járt a pénteki 1,0626-hoz képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK