A DAX 0,6, a CAC-40 pedig 0,2 százalékkal járt a pénteki záróértéke fölött délelőtt 10 óra körül. A páneurópai index, a Stoxx Europe 600 indexe 0,2 százalékkal esett. Londonban bankszünnap miatt zárva vannak a piacok. A periféria indexei közül a milánói FTSE MIB 1 a madridi IBEX-35 0,2 százalékos veszteségben járt.

A hétvégén megjelent kínai feldolgozóipari adat a konjunktúra lanyhulását mutatta, ennek hatására az olajárak is csökkentek. A jegyzésekre már péntek óta enyhe nyomás nehezedik, mert szakértők szerint az OPEC tagállamainak termelése áprilisban erőteljesen emelkedett, és bőven ellensúlyozta az amerikai termelés csökkenését.

A nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordójának (159 liter) ára hétfő reggelre 48 centtel, 45,44 dollárra csökkent. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése 60 centtel 46,66 dollárra ment le.

Az arany ára enyhén csökkent, de 15 havi csúcsa közelében maradt. A fém unciáját (31,104 gramm) hétfő reggel 1293,30 dolláron jegyezték az azonnali piacon a péntek esti 1296,11 dollárral szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!