Így indult a nap Európában

Vegyesen indult a nap Európában.
Szabó Zsuzsanna, 2017. július 14. péntek, 09:49
Fotó: Reuters

A kezdeti hullámvölgyből kezd kikászálódni az FTSE-100 és a DAX, mindkét index a csütörtöki záróértéke körül mozog. Eközben a CAC-40 belehúzott és 0,1 százalékkal járt az előző záróértéke felett. A Stoxx Europe 600 hasonló lendülettel indított, szintén 0,1 százalékos pluszban járt 10 óra előtt néhány perccel.

A periféria indexei közül a milánói FTSE MIB 0,1 százalékkal esett, míg a madridi IBEX-35 0,2 százalékkal emelkedett.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, a Brent és a WTI ára enyhén emelkedik. Az észak-tengeri Brent szeptemberi szállításra hordónként (159 liter) 48,47 dollárba került, 5 centes, 0,10 százalékos pluszban forgott az Intercontinental Exchange londoni jegyzésében. A New York-i árupiac elektronikus jegyzésében a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate amerikai könnyűolajfajta ára augusztusi szállításra hordónként 5 centtel, 0,11 százalékkal, 46,13 dollárra nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK